“Read for Fun, Fun to Read” projekttalálkozó a könyvtárban

„Read for Fun, Fun to Read”

A fenti cím egy ErasmusPlus projekt neve. Idén ősszel lehetőséget kaptunk arra, hogy az 5K Központ társintézményeként részt vegyünk ebben a projektben. 6 ország pályázott: Lettország, Horvátország, Magyarország, Portugália, Spanyolország és Törökország.

logo2Két éven keresztül olvasáshoz kapcsolódó programokat, tevékenységeket kell szervezniük az iskoláknak. Cél az, hogy minél több diák megszeresse az olvasást, a könyvek világát. Miután különböző korosztályú gyermekekről van szó, a feladatok is sokfélék. Első alkalommal mesét írtak az általuk teremtett hősről, és ez e-könyv formában elkészítve a program honlapjára is felkerült. A következő feladatként egy olvasással kapcsolatos sztorit, jelenetet írtak a diákok, és ezt előadták a saját iskolájukban.

A Könyves Kálmán Gimnáziumban a 9.d vesz részt ebben a projektben – ők kisfilmet készítettek – Hogyan legyél népszerű 3 lépésben? címmel.

A projektben részt vevő tanárok számára rendszeresen lehetőség van megbeszélni a tapasztalatokat, élményeket.

Most tavasszal Magyarországon volt a projekttalálkozó. Hozzánk 2017. május 24-én látogattak el a tanárok.

DSC_0031Délelőtt bemutattuk iskolánkat; először Udvardi Imre tanár úr mesélt a csillagász szakkör történetéről, majd közösen megtekintettük a csillagvizsgálót. Utána egy különleges „Irodalmi természettudományos” órán vettünk részt az Öveges-laborban. Neugebauer György és Scheuer Zsuzsanna tanárnő az olvasás folyamatát természettudományos szemszögből közelítették meg. Megnéztük a képalkotás folyamatát, titkos írást fejtettünk, s így eljutottunk Antoine de Saint-Exupery A kis herceg című művéhez. Ennek kapcsán aztán vizsgáltunk róka-koponyát, homokot, rózsaszirmot, működtettünk tűzhányót.

Az Európa különböző országaiból érkező tanárok nagy örömmel lettek újra diákok egy rövid18698544_10155401089324312_7807478647629609325_n időre.

Délután kreatív írás-tréninget vezetett Menyhért Anna, írónő, a magyar program vezetője, majd projektmegbeszéléssel zárult a nap.

Ősszel Horvátországban lesz a következő állomás, addigra szakácskönyv-készítés a feladat. Persze nemcsak híres nemzeti ételeink receptjeit kell lefordítanunk angolra, hanem meg is kell majd főzni egyet-egyet más nemzetek kedvenc ételeiből.

A kihívás folytatódik!

További fotók itt tekinthetők meg.

P.Szabó Melinda

A bejegyzés kategóriája: projekt
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .