Népmese napja a Könyvesben 2021

Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a népmese napját. Bár a Könyvesbe már nem meseolvasó, hanem nagyobbacska gyerekek járnak, úgy véljük, ha mi is megemlékezünk erről a jeles napról, akkor egy kicsit mindenki újra élheti gyerekkori élményeit, rövid időre visszarepítjük a résztvevőket a mesék világába. Idén egy nagyszünet erejéig láttuk vendégül a gimnázium kis – és nagy diákjait. Winkler tanárnőnél a vállalkozókedvűek kipróbálhatták, okosabbak-e, mint egy kisiskolás- hiszen Benedek Elek meséiből készült kvízre kellett helyes válaszokat adniuk. A többiek pedig közös fotót, szelfit készíthettek kedvenc mesefiguráikkal vagy mesehőseikkel. Játékos kedvű kollégáink életre keltették a hétfejű sárkányt, de találkozhattunk Tündérszép Ilonával, a vasorrú bábával, vagy a nagyerejű favágóval. Jó érzés volt látni, amint valaki épp nagyon megörült Gombóc Artúrnak vagy Micimackónak. Kattogtak a vakuk, a zsúfolásig megtelt díszteremben számos közös fotó készült. Reméljük, mindenki szívesen gondol majd vissza ezekre a vidám pillanatokra évek múlva is.

Köszönetképpen álljon itt a résztvevő, szervező tanárok névsora:

Asztalos Krisztina, Balogh Andrea, Berecz Andrea, Bihari Rita, Csikós Judit, Farkas Rita, Gáspár Brigitta, Hankó Klára, Himber Katalin, Pusztai Ágnes, Szászfai Dóra, Szepesvári László, Vasváriné Vida Mária, Végvári Veronika, Winkler Ágnes

A fotókat Jaksa Dávid készítette

                                                                                                    P. Szabó Melinda

és a Humán munkaközösség

A bejegyzés kategóriája: ünnep
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .